Καλωσορίσατε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Το ΔένΤρο!
 
Το ΚΔΑΠ Το ΔένΤρο αποτελεί μια πιστοποιημένη από το κράτος εκπαιδευτική δομή, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής , η οποία μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, με αντικείμενο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Σκοπός του ΚΔΑΠ Το ΔένΤρο είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού καθώς και η διευκόλυνση εργαζομένων και άνεργων γονέων. Στόχος μας είναι τα παιδιά να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους καλλιεργώντας τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.
Μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά τους και κοινωνικοποιούνται, ενώ παράλληλα λαμβάνουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς τους ορίζοντες, αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους ,την αυτοπεποίθησή τους, την κριτική τους ικανότητα. Παράλληλα καλλιεργούνται η έκφραση των συναισθημάτων, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η σωματική κίνηση και η όξυνση των αισθήσεων, ενώ ενισχύονται η αυτοσυγκέντρωση, η υπομονή, η αυτοπεποίθηση, η παρατηρητικότητα και η αυτοεκτίμηση τους.
Βασικές αρχές του προγράμματος μας:
  • Να γνωρίσουμε στα παιδιά πώς να σκέφτονται και όχι τί να σκέφτονται
  • Να τους παρέχουμε τον χώρο και τον χρόνο να πειραματιστούν και να προσεγγίσουν μόνα τους τη γνώση
  • Να χτίσουμε μαζί τους μια σχέση ασφάλειας και αποδοχής
  • Να ενθαρρύνουμε διαρκώς τα παιδιά για εξερεύνηση και επίλυση προβλημάτων
  • Να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον με ερεθίσματα και δυνατότητα επιλογών που θα διεγείρουν τη δημιουργικότητα και την ευελιξία της σκέψης των παιδιών
  • Να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με επιστήμες και τέχνες ικανοποιώντας τις ανάγκες και την περιέργεια τους
  • Να απολαμβάνουν τα παιδιά παιχνίδι
Η ομάδα του ΔένΤρου αποτελείται από ξεχωριστούς εκπαιδευτικούς με διάθεση και σε ετοιμότητα να παίζουν και να συνδημιουργούν με τα παιδιά, αποπνέοντας ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, φιλικότητας και ασφάλειας.
Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει πληθώρα εργαστηρίων δημιουργίας, έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης με στόχο να διαμορφώνεται και να αλλάζει σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες παιδιών και γονέων. Οι δραστηριότητες του ΚΔΑΠ Το ΔένΤρο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων ξεκινώντας από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη σωματική ανάπτυξη και κινητικότητα των παιδιών μέχρι την ψυχική και συναισθηματική τους έκφραση.
ACCamera_4
kdapabout3

H ομάδα σας

Βαβδινού Ευαγγελία​

Παιδαγωγός

Εγγραφείτε στο newsletter μας